3

Utilitatea unei baze de date cu lista firmelor din Romania

Vad din ce in ce mai multe persoane care tind spre dezvoltarea si promovarea propriei afaceri, insa nu foarte multe aleg sa se foloseasca de o baza de date cu lista firme romanesti. Asa ca m-am decis ca in acest articol sa va explic rolul unei astfel de baze de date si importanta acesteia, caci vad ca nu foarte multi stiu ca o baza de date te ajuta foarte mult daca stii cum sa te folosesti de ea.

O baza de date cu lista firmelor din Romania este utilizata frecvent de departamentele de marketing, financiar, vanzari si juridic ale companiilor, asta cu scopul de a se promova si de a creste intr-un mod evident cifra de afaceri. Desigur, daca se doreste o crestere a cifrei de afaceri, atunci trebuie sa folosesti o baza de date care sa contina un public care are nevoie si este sau ar putea sa fie interesat de serviciile oferite de companie.
O astfel de baza de date este foarte utila daca ofera informatii concrete despre publicul care ar putea sa devina client, informatii precum varsta, studiile, nivelul de venituri si meseria. In acest mod o sa stii sigur cum sa te adresezi publicului, de ce este interesat acesta si cum trebuie sa iti promovezi cat mai bine produsele in raport cu publicul.

Principalul avantaj al utilizarii unei baze de date este acela ca te poti promova in diferite moduri: prin email, prin telefon, SMS sau prin fax, iar in urma promovarii prin intermediul unei baze de date o sa ai o crestere semnificativa a vanzarilor, insa asta doar daca te raportezi la un public cat mai apropiat de ceea ce implica compania ta. Daca esti interesat, eu iti recomand email marketing preturi fiind pentru orice buzunar.

3 Comments

  1. Ioi, da astoa de sunt spammeri te-ai gasit sa le faci publicitate vere? Pai astia vand listele alea de mail pe naspa, n-au nicio acoperire legitima pentru modul in care aduna mailurile.

    • Chiar n-am stiut. Am mai vazut articole scris despre ei, nu m-a dus gandul, plus ca eram pe graba si aveam nevoie de bani. My bad.

    • Aceste date sunt din surse publice (Monitorul Oficial, Ministerul de Finanțe, Registrul Comerțului, ANAF, Buletinul Insolvenței, Portalul justiției, etc), paginile de web ale companiilor, publicații oficiale, prin direct marketing. Ai mai putea citi si legea nr.677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. Esti chiar pe langa subiect si esti de tot rasul!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *