23

Să lași link-uri pe Facebook e ok, atâta timp cât n-ai domenii .xyz

Pentru mine Facebook reprezintă o sursă substanțială de trafic, iar un lucru mișto al rețelei de socializare era faptul că nu aveam probleme cu distribuirea de link-uri/articole. Asta până azi când am lansat blogul de filme și seriale și am început să distribui articolele pe Facebook.

Apoi am aflat, de exemplu, că un păcat al Facebook-ului este că nu se împacă prea bine cu domeniile .xyz. De fiecare dată când distribui un link de pe un astfel de domeniu o să-ți apară „Security check-ul”, iar tu o să stai să selectezi poze cu pisici, tigri, ceasuri și cascade până te sictirești.
Snapshot_2016-06-25_114525La sictireală se mai adaugă și faptul că dacă încerci să accesezi link-urile .xyz nu te redirecționează direct pe blog, ci o să te bage separat pe o pagină Facebook care o să te atenționeze că ai putea lua contact cu lumea cealaltă dacă accesezi link-ul.
Snapshot_2016-06-25_115112Și nu era nicio chestie, însă la faze de genul pierzi mulți vizitatori, vă zic eu. Pentru a scăpa de problema de mai sus trebuie doar să scurtezi adresele articolelor prin intermediul unui site de scurtat url-uri, iar goo.gl e cel mai în stare dintre toate.
Snapshot_2016-06-25_122335După ce le dai paste pe Facebook link-urilor scurtate nu o să se observe nicio diferență, articolele o să rămână tot sub link-ul original (asta doar dacă sunt însoțite de vreun thumbnail), însă dacă dai click pe link, după cum am zis mai sus, te va băga instant pe site și nu îți va mai apărea pagina în care ești avertizat că părăsești facebook și intri pe altă adresă.

23 Comments

 1. Atat s-a spamuit si se spamuie cu .xyz astea incat eu am extensia pusa si in blacklist pe serverul de mail. .xyz a devenit de ceva vreme inlocuitorul .info si .biz in ceea ce priveste spamul.

  • Da, pacat ca am inceput ceva acolo cu extensia asta si sunt prea sictirit sa mut totul.

  • Si am uitat sa mentionez: aceste „virusuri” se duc direct pe app.facebook.com pe langa faza ca nu permite sa pui un link de spam report.

 2. Si eu am un blog pe domeniul .xyz, aceiasi problema o aveam si eu, dar se pare ca s-a rezolvat acum.

  Am trimis un feedback la Facebook si aia a fost.

 3. Am promovat un portofoliu a unui fotograf care are domeniu .xyz, mi-a apărut și mie faza cu spam-ul și am trimis sesizare la ei, în câteva zile problema a fost rezolvată. Se face mult spam cu domenii .xyz, tocmai de asta bagă verificarea. Așa e și cu domeniile .cf, .ga, .tk și altele.

  • Eu iau domeniile pe an. Ro era undeva la 9 euro fara tva, iar xyz-ul il luasem la reducere, aproape moka. Am vrut sa vad cum se comporta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *