10

Hai să folosim corect Instagram

Nu mai e mult și trecem în 2017, iar eu încă văd o grămadă de oameni care nu știu să folosească corect Instagramul. Și pentru că românii sunt simpliști și nepăsători, am făcut o listă cu lucrurile pe care trebuie să le eviți atunci când folosești instagramul.

Pe bucăți acu:
1. Nu pune tag-uri de-a-n pulea.
Una dintre cele mai tari faze este aia în care lumea pune câte un hashtag pentru fiecare cuvânt din descrierea pozei. Ca de exemplu: #la #un #suc #cu #fratele #meu. Așa ceva nu se face, pur și simplu se fărâmă orice urmă de logică din gândirea ta și lumea începe să aibă dubii dacă tu chiar ești pe bune. Recomandat este să nu pui nici tag-uri care n-au relevanță cu postarea, că degeaba pui tu hashtag-ul #mașină dacă în poză se află o farfurie cu piure și 2 felii de pâine. Luați exemplu de AȘA NU de la cel mai prost prieten al nostru – Nimenidenicaieri.

2. Nu pune poze cu citate sau poze furate de pe net.
Instagramul n-a fost conceput că să fie umplut de poze cu citate motivaționale, cu meme-uri sau cu poze furate de pe net. Instagramul e făcut în așa fel încât să urci pe el pozele pe care nu le-ai pune pe Facebook, pozele făcute locurilor vizitate prin excursii, pozele pe care le faci pisicii tale și pozele în care te lauzi că ți-ai luat iphone 7 și haine noi de la H&M, Bershka, Esprit sau Pull & Bear (după posibilități).

3. Nu uploada o turmă de poze făcute din același unghi.
Da, știu, ți-ai făcut 28 de selfie-uri din același unghi pentru ca la urmă să alegi cel mai reușit selfie, însă observi că toate îți plac, așa că urci câte o poză pe zi din cele 28, cu toate că sunt identice. În cazul ăsta, în comparație cu cele 2 cazuri de mai sus, lumea se plictisește mult mai repede de tine și îți dă unfollow direct.

4. Nu eticheta aiurea persoane în poze și în comentarii.
Oamenii care etichetează aiurea persoane în pozele lor de pe instagram vor primi câte o amendă de 25 de lire pentru fiecare etichetă pusă de-a-n pulea. Dacă vrei să dai jumătate de salariu pe amenzi primite de la Instagram, go ahead!
E, exagerez un pic, dar e nașpa să etichetezi aiurea persoane în pozele tale.

5. Nu pune poze vechi de 2 ani.
Aici și eu am călcat strâmb, acum vreun an și ceva și eu făceam faze d-astea, luam pozele vechi de pe facebook și le urcam pe instagram. Între timp mi-a mai revenit mintea la cap.
 Cam atât!

10 Comments

    • Cu placere Andi Craioveanu ce faci esti bine sanatos doamne ajuta hai mai repede da aia 5 euro pentru sfaturile din articol pe paypalul meu te pup ai grija de tine tot ce am mai scump pe lume doamne ajuta

    • Eh, nu, dar unele chestii de aici se aplica si in privinta facebook-ului

  1. Referitor la punctul 5, văd și eu o mulțime de persoane care pun poze făcute cu luni sau ani în urmă, aparent cuvântul INSTAgram nu le spune nimic. Bineînțeles, nici eu nu pun poze instantaneu, nu obișnuiesc să fac public locul în care sunt să știe lumea că nu e nimeni acasă :)) dar măcar le pun în aceeși zi.

    • Ce relevanță are? Hoții pot să îmi spargă casa știind că sunt departe conform checking-urilor de pe instagram fie că sunt căsătorită sau nu :))

    • Pai trebuia sa-ti lasi jumatatea acasa, sa aiba grija de casa cum ar trebui sa o faca orice geto-dac din secolul vitezei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *